Fødevarer og landbrug

 

Tema Camp hos Spirende Fødevareoplevelser om virksomheders markedsføring på sociale medier

Vil du blive skarpere på din virksomheds profilering på Facebook og LinkedIn? Så kom med til vores Tema Camp den 30. august 2017 på IBC i Kolding, hvor vi sætter fokus på markedsføring på sociale medier.

Oplæg ved Jimmy Vejlemark fra OnlinePlus: Hands-on omkring markedsføring på Facebook og LinkedIn.

Omlæg ved Julie Kjær-Madsen fra Loop Company: Nysgerrige blikke på oplevelsen af markedsføring på de sociale medier.

 Læs hele invitationen og tilmeld dig her.

 

Spirende Fødevareoplevelser som katalysator til vækst

Udviklingsprogrammet ”Spirende Fødevareoplevelser” har fået en god start i Sønderjylland. 10 virksomheder er blevet screenet for vækstpotentiale og 4 af dem er indstillet til eller i gang med en vækstplan. Forventningerne til omsætningsfremgangen for de 4 virksomheder er i omegnen af 21-25 mio. kr. inden for de nærmeste 3-5 år samt 6-10 nyansættelser. Projektet fortsætter frem til 2019.

Én af de første deltagere i projektet er is-the producenten Butler Engros i Aabenraa, som siger: "Vi har fået hjælp af en professionel rådgiver til at gøre os eksportklare til det asiatiske marked, lige fra emballagedesign, lovkrav samt salg og kontakter på markedet. Det giver tryghed at have en ekspert på sidelinjen, som lytter til vores behov, og gør opmærksom på faldgruberne undervejs", siger en glad medindehaver Tina Jønson.

Se hele pressemeddelelsen HER.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i landbrug & fødevarer og ønsker mere information? Så er du velkommen til at kontakte konsulent Jesper Fuglsang på tlf.: +45 7333 1370 eller på mail: jf@soenderjylland.dk

------------------------------------------------------------------------

Generelt om landbrug & fødevarer området

 

Spirende Fødevareoplevelser

Udviklingsråd Sønderjylland (URS) er aktiv partner i udviklingsprogram Spirende Fødevareoplevelser der er målrettet regionens ambitiøse vækstvirksomheder inden for fødevarer og oplevelser.

Der er rigtig mange fødevarevirksomheder i Sønderjylland der har ambitionerne samt stort potentialet for vækst, men mangler at realisere væksten. Det kan der være mange årsager til, men ofte er det manglende overblik over hvor mulighederne for vækst er størst eller hvordan indsatsen skal finansieres.

Projekt Spirende Fødevareoplevelser, giver URS mulighed for at tilbyde et antal Sønderjyske fødevarevirksomheder et rådgivningsforløb. Rådgivningsforløbet bliver skræddersyet til netop Jeres virksomhed og de udfordringer I står over for, for at indfri vækstpotentialet.

Det betyder helt konkret, at Jeres virksomhed kan opnå 50 procents medfinansiering til gennemførelse af et rådgivningsforløb med en ekstern rådgiver, der har erfaring med netop Jeres felt. Målet med rådgivningsforløbet er at skabe en vækstplan der gør det muligt at indfri potentialet og skabe vækst. Samtidig med i får udarbejdet en vækstplan, får I mulighed for at deltage et kollektivt forløb sammen med 4-5 andre ligesindede virksomheder.

Spirende Fødevareoplevelser tager udgangspunkt i fire på forhånd definerede vækstområder, hvor der vurderes at være et særligt stort potentiale for fødevarevirksomhederne:

 

Sammen vurderer vi jeres mulige indsatsområder og potentialet.

For mere information om projektet samt krav for deltagelse, er I meget velkommen til at kontakte Jesper Klintebjerg Fuglsang hos Udviklingsråd Sønderjylland på 2157 0150 eller du kan læse mere HER.

 

 

Syddanske Madoplevelser
 

På området Landbrug og Fødevarer har URS medvirket til at udvikle projektet "Syddanske Madoplevelser" med et samlet budget på ca. 8.3 mio kr. i perioden 2013-14. Fødevarenetværket "Sønderjyske Fristelser" er én af partnerne, og de fire sønderjyske kommuner medfinansierer i alt 632.000 kr.

 

Agro business Netværk
 

URS arbejder også med ideen om at oprette et Agro Business Netværk. Efter et møde med de sønderjyske landboorganisationers direktion og bestyrelse og efterfølgende med deres udviklingschefer, er det besluttet at gennemføre den første temadag i 2013. På sigt forventer URS at skulle understøtte udviklingsprojekter i samarbejde med leverandører af produkter og ydelser til landbrugssektoren. F.eks. forretningsudvikling og netværksdannelse i forhold til de 3-4 bioenergianlæg, der forventes opført i Sønderjylland.

URS har målrettet arbejdet med at få emnet "vækst i arbejdspladser i landbruget" på dagsordenen på møder med folketingspolitikere, for at forbedre rammebetingelserne på området. Det seneste energiforlig fra april 2012 gør nu etablering af 3-4 større biogasanlæg i det sønderjyske realistisk.

 

Vil du vide mere?
 

Er du interesseret i et af de ovenstående tiltag, har du en projektidé eller spørgsmål til URS indsats på Landbrug og Fødevarer - Så kontakt Projektkonsulent Jesper Klintebjerg Fuglsang på tlf.: 2157 0150 eller på mail: jf@soenderjylland.dk

 

Er du skarp på krav og forventninger til din virksomhed på B2B salg?

Deltag i Syddansk fødevarearrangement omkring afsætning, produktionskrav og forretning mandag d. 26. juni kl. 15.00-18.00 på EUC Syd Gastronom, Stegholt 35-36, Aabenraa.

Se programmet og den officielle invitation til arrangementet her:

Invitation til Syddansk fødevarearrangement

Spirende Fødevareoplevelser afholder temacamp om emballage tirsdag d. 25. april 2017


Når emballage får funktion.
Vil du gerne inspireres af de nyeste trends inden for emballage?
Så kom med til Spirende Fødevareoplevelsers Tema Camp den 25. april 2017, hvor vi
sætter fokus på emballagens signaler og funktion.

Se mere i denne →invitation

------------------------------------------------------------------------

Tag med Syddansk Fødevareklynge og Spirende Fødevareoplevelser på en spændende tur til Bayern, og få inspiration og viden

Her vil der være besøg på principlandbruget Hermannsdorfer Landwerkstätten, som også er medskaber af det 100% økologiske supermarked Basic, som besøges på dag to.

Inden turen går hjemad, besøger vi én af de førende tyske foodserivce-grossister, nemlig Service-Bund.

Se meget mere i denne → invitation ←

------------------------------------------------------------------------

Studerende hos SDU har i samarbejde med UdviklingsRåd Sønderjylland m.fl. udviklet et power-drive til traktorer

Brugen af dieseltraktorer i landbruget har en ikke ubetydelig påvirkning på klimaet. I projekt goZERO har studerende fra SDU Sønderborg, med hjælp fra elever fra Gråsten Landbrugsskole og EUC Syd, udviklet en konkret og praktisk løsning til at nedbringe CO2 udslippet fra traktorerne:

En batteritilslutning der reelt gør traktorerne til hybrider mellem diesel og el ved stillestående opgaver, til gavn for både landmand og klima.

VI hos UdviklingsRåd Sønderjylland anerkender og takker for den store arbejdsindsats og opfindsomhed som studerende og elever har udvist og lagt for dagen i samarbejdet.

AutoCAD-figur udarbejdet af de studerende.

------------------------------------------------------------------------