Embedded software, mekanik og elektronik og produktionsteknologi. Det er nøglekompetencer i Sønderjyllands største erhvervsklynge der tager afsæt i Sønderborg området. Rygraden er en overrepræsentation af teknikere og ingeniører der dagligt udvikler produkter og services i klyngens virksomheder. Læg dertil Syddansk Universitet og EUC SYD i Sønderborg der i en årrække har uddannet og efteruddannet arbejdskraften i området.

Seneste bidrag til klyngen er Center for Industriel Elektronik der etableres i år 2018 i tilknytning til Alsion, i Sønderborg. Visionen er at ”At skabe et verdensklasse vækstmiljø i Sønderborg, indenfor uddannelse, forskning og test af industriel elektronik”. Indholdet er uddannelse på bachelor og civilingeniør niveau, forskning, innovation og iværksætteri samt kommercielle aktiviteter. De finansielle partnere bag etableringen er; Bitten og Mads Clausens Fond, Linak, Syddansk Universitet, Sønderborg Kommune og Region Syddanmark

Alsion kommer til at huse det nye center for Industriel Elektronik.

Igangværende Projekt -Furgy Clean Innovation

URS arbejder med i det grænseoverskridende Interreg projekt ”Furgy Clean Innovation”, et projekt som har til formål at fremme udviklingen af innovationsaktiviteter inden for Clean Energy.

Læs mere

Afsluttet Projekt -eMotion

Elektromobilitet kan være med til at løse transportsektorens klima- og miljøudfordringer. Konvertering af køretøjer til elektrisk drift gør det således muligt at forsyne store dele af transportsektoren med ‘grøn elektricitet’.

Læs mere

Afsluttet Projekt -AutoSyd

Formålet er at tilbyde små og mellemstore syddanske produktionsvirksomheder en struktureret og kompetent støtte til afklaring og udvikling af automationsløsninger.

Læs mere

Afsluttet Projekt -Det nordeuropæiske el-bilrally

Udviklingsråd Sønderjylland har de seneste år været medarrangør af Det Nordeuropæiske Elbilsrally. Ca. 40 rallyteams fra både Danmark og Tyskland har hvert år deltaget i rallyet, der afholdes over to dage.

Læs mere

Afsluttet Projekt -Lean Energy Cluster (CLEAN) - LEC 2.0

Foreningen Lean Energy, Udvikling Fyn, Udviklingsråd Sønderjylland, Danish Energy Solutions og Grøn Erhvervsvækst bidrager i fælleskab til at udvikle den nationale energieffektiviseringsklynge Lean Energy Cluster, som er forankret i Region Syddanmark.

Læs mere

Afsluttet Projekt -FURGY - Future Renewable Energy

Vejen til en grænseoverskridende kompetenceklynge inden for vedvarende energi.

Læs mere

Hold dig opdateret på deseneste nyheder fra

UdviklingRåd Sønderjylland

URS må gerne sende mig nyhedsbreve på email

Seneste nyheder

Inden for Energi og Mekatronik