HAB Bolig i Haderslev starter proces om at blive en bæredygtig boligorganisation

Onsdag aften blev der afviklet en workshop i HAB’s selskabslokaler i Varbergparken i Haderslev, hvor fokus var på FNs Verdensmål og fremtidens bæredygtige boligorganisation.

HAB Bolig i Haderslev starter proces om at blive en bæredygtig boligorganisation

Onsdag aften blev der afviklet en workshop i HAB’s selskabslokaler i Varbergparken i Haderslev, hvor fokus var på FNs Verdensmål og fremtidens bæredygtige boligorganisation.

Sustainable Global Goals Cubes

Dansk-Tysk projekt om FN’s Verdensmål får EU støtte

Vores arbejde i URS med strategien ”Grøn Landsdel 2030” støttes de næste par år af EU Interreg via vores deltagelse i det dansk-tyske projekt ”SARA”. I dette projektpartnerskab med Region Syddanmark i spidsen vil vi deltage i at udvikle indikatorer og styrke implementering af FN’s Verdensmål i forskellige sektorer.

Flere sønderjyske fødevarer på hylderne

LAG Aabenraa-Sønderborg og LAG Haderslev-Tønder har givet et tilsagn på 250.000 kr. til etableringen af et specialiseret rådgivningstilbud til producenter af lokale kvalitetsfødevarer i Sønderjylland. 

Ja tak til flere brede aftaler

De næste måneders forhandlinger på Christiansborg om klima, uddannelsesområdet samt infrastruktur skaber forventninger til at vi også her i Sønderjylland får del i vækstinitiativerne. 

Vitalt at gods og arbejdskraft fortsat kan passere grænsen

Gods og arbejdskraft skal fortsat kunne passere den dansk-tyske grænse. Ros til myndigheder, organisationer og virksomheder for at handle hurtigt og foretage de nødvendige justeringer, så vitale forsyningskæder opretholdes. Opfordring til at genåbne for øvrig persontrafik, så snart det overhovedet er forsvarligt.

Udsættelse af Erhvervskonferencen – Nye Muligheder

På grund af den skærpede situation med COVID-19 i Danmark, har vi valgt at udsætte Erhvervskonferencen – Nye Muligheder, som skulle finde sted den 30. marts 2020 i Rødekro.

Dobbeltspor Tinglev-Padborg understøtter fremtidens Produktionsdanmark

Vi ser frem til, at hele Danmark i år 2020 får en bred aftale om fremtidens infrastruktur, der rækker 10 år frem.

Vores prioriteter understøtter Produktionsdanmark og særligt samhandelen med udlandet, turismeindtægter, arbejdsmarkedspendling i Syddanmark samt over grænsen. Her er prioriteterne fra URS.

Bæredygtig omstilling i fokus til UdviklingsRåd Sønderjyllands Årsdag 2019

Vision 2030, lokale bæredygtige initiativer, et tankevækkende gæsteoplæg, og en skarp paneldebat, prægede UdviklingsRåd Sønderjyllands (URS) Årsdag 2019 på Campus Tønder.

BHJ Fondens Initiativpris 2019

Kender du en virksomhed, organisation eller enkeltperson, der bidrager til opfyldelsen af FN’s Verdensmål?
Hvis ja, så har de mulighed for at vinde BHJ Fondens Initiativpris i 2019!

Dialogmøde på Christiansborg

En delegation fra URS havde den 30. September en værdifuld dialog om uddannelse, energiplanlægning og infrastruktur på Christiansborg. Se billederne her.

URS bidrager til digital omstilling i Aabenraa-virksomhed

Som led i projektet Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering har virksomheden Milcotec ApS fået udviklet en strategi for deres fremtidige digitale indsatser. URS har som partner i projektet understøttet virksomheden med vejledning og assistance.

Porten til Europa er vital for hele Danmark

Transportminister Benny Engelbrecht mødtes i dag med repræsentanter for UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) til en drøftelse af behovet for ny infrastruktur.

”Porten til Europa” kræver bedre infrastruktur.

Debatoplæg fra formand for UdviklingsRåd Sønderjylland, Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk og næstformand Borgmester Thomas Andresen, Aabenraa Kommune.

Mød ingeniør studerende

Vidste du at vores sønderjyske universitet uddanner dygtige ingeniører? Kom og mød dem på SDU Sønderborg den 8. oktober 2019.

Debat: Styrk Sønderjylland og skab vækst i hele Danmark

Debatoplæg fra UdviklingRåd Sønderjylland (URS) af formand Leif Friis Jørgensen, Direktør for Naturmælk, og Direktør Claus Schmidt.

Invitation: Cross-border cooperation in the energy sector – way forward

On the occasion of the ending of the project, we would like to share with you some of the project results that have been developed over the past four years, and to invite you to a discussion on how cross-border cooperation in this field will bring further innovation and growth into the program region.

Workshop omkring udnyttelse af overskudsvarme

Det er bæredygtigt at udnytte overskudsvarmen - men er der også forretning i det? Med afsæt i lokale virksomheder, stiller workshoppen skarpt på forretningspotentialet ved udnyttelse af overskudsvarme fra industrivirksomhederne i grænseområdet.

Workshop Grøn Landsdel 2030

UdviklingsRåd Sønderjylland vil sammen med UN Global Compact Network Denmark gennemføre en workshop i forbindelse med Festival for Verdensmålene (26.-27. april). Vi dykker ned i verdensmål 4, 7, 9, 12 og 17, og diskuterer de muligheder og udfordringer det skaber for landsdelens virksomheder og organisationer - lokalt og globalt.

Ny URS vision for de næste 10 år

Vi er netop udkommet med en ny vision for URS og for landsdelen. Med denne Vision 2030 vil vi i fællesskab styrke og udbygge Sønderjyllands nationale og globale konkurrenceevne.

Job-til-2 med resultater

UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) har de seneste 3 år taget godt imod 121 medflyttede ægtefæller i udviklingsprojektet ”Partnerliv”.

Høje afgifter spænder ben for sønderjysk biogas i lastbiler

Mandag den 4. marts gennemførte URS et dialogmøde med syd- og sønderjyske folketingspolitikere for bl.a. at drøfte hvordan afgifter på biogas hæmmer den grønne omstilling i transportbrnachen. Andre emner på mandagens møde var uddannelse, dansk-tysk erhvervs samarbejde, infrastruktur og pendlerskat.

Nyhedsbrev: Data og digitalisering i logistik- og transportbranchen

Den 4. oktober 2018 var omkring 40 aktører samlet i Padborg for at drøfte fremtidens anvendelse af data og digitalisering i logistik og transportbranchen.
Dette nyhedsbrev er en opsamling fra dagen, som blandt andet bød på oplæg fra lektor Kristian Hegnar Reineu, Aalborg Universitet og Lars Mohr fra GateHouse, samt en co-creation workshop.

URS NYT, december 2018

Nyt fra direktøren: "... Med vores 27 medlemmer har vi i år 2018 udviklet ”Vision 2030”, der giver os nye mål og fælles energi til at videreudvikle landsdelen. Vi lancerer ”Vision 2030” i første kvartal 2019 med 4 tilhørende strategier..."

Tre sønderjyske virksomheder hædres for grønne initiativer

BHJ Fondens Initiativpris går i år til tre sønderjyske virksomheder, der på hver sin måde gør en grøn forskel.

Christiansborg lagde rammen for dialog møde 1. oktober 2018

12 Sydjyske folketingsmedlemmer og 14 fra UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) afholdte dialogmøde på Christianseborg, om aktuelle emner som infrastruktur, uddannelse og energi.

4-lande samarbejde omkring Bodensee inspirerede det dansk-tyske Business Forum

Øget kontakt over grænsen samt et stærkere brand i København, Vejle, Kiel og Berlin, er en vigtig grundpille, når det dansk-tyske Business Forum skal udvikle grænseregionens uddannelsestilbud og infrastruktur.

Data og digitalisering var omdrejningspunkt for velmødt logistik og transport workshop i Padborg

Lige knap 40 aktører var samlet i Padborg for at sætte fokus på udfordringerne og forretningsmulighederne ved dataanvendelse og digitalisering.

Vejledere og virksomheder fik nye redskaber til at fange de unge

50 uddannelsesvejledere og 20 HR-medarbejdere fra sønderjyske virksomheder er blevet skarpere på, hvordan de skal guide og rekruttere unge mennesker til et spændende arbejdsliv i Sønderjylland.

Formandskabet Udviklingsråd Sønderjylland Thomas tv Leif th

Flere virksomheder sponsorerer sønderjysk udvikling

Antallet af virksomheder, der økonomisk støtter arbejdet med erhvervsudvikling i foreningen UdviklingsRåd Sønderjylland (URS), er stigende. I 2018 har rådet således fået tre nye virksomhedssponsorer, der støtter foreningens arbejde med at udvikle landsdelens erhvervsklynger og rammer.

Invitation til Vejlederdag 2018

For 3. år i træk gennemføres ”Vejlederdag”, hvor du som HR-medarbejder eller uddannelsesvejleder kan få inspiration til dit arbejde med rekruttering og vejledning af unge mennesker.

Hold dig opdateret på deseneste nyheder fraUdviklingsRåd Sønderjylland

Pressemeddelelser

Empty section. Edit page to add content here.

URS i medierne

Sønderjyske virksomheder vil sælge bæredygtighed – Jyske Vestkysten, 13. december 2017

Lokal-automobilforhandler-scorer-initiativpris – Jyske Vestkysten 27. oktober 2017

Sønderjysk erhvervsliv presser på for elafgiftsændring – Jyske Vestkysten 28. September 2017

Det lydløse rally ruller gennem Møgeltønder – Jyske Vestkysten 21. Juni 2017

UdviklingsRåd Sønderjylland møder opbakning – Ugeavisen.dk 01. Marts 2017