Business Region Sønderjylland

Flere steder i landet har kommunerne valgt at indgå i tværkommunale samarbejder i såkaldte Business Regions, for at fremme udvikling, jobskabelse og vækst.

Aktuelle mærkesager

Vi arbejder for et fælles sønderjysk indspil til forsvarsforliget “Vilje og evne til at tage ansvar 2024-2033” (juni 2023)

Vi følger den midlertidige grænsekontrol for at sikre og optimere uhindret passage for gods- og persontransport over den dansk-tyske landegrænse.

Grøn Landsdel 2030

Arbejdskraft til vækst og velfærd

Porten til Europa

Business Region Sønderjylland

Sønderjylland: En af Danmarks ni Business Regions 

Kommunernes Landsforening har identificeret ni danske Business Regions. Heriblandt UdviklingsRåd Sønderjylland, som en af de få, hvor virksomheder, uddannelser og organisationer også er aktive i samarbejdet.

I Sønderjylland står vi sammen om at styrke de fælles rammer for vækst og udvikling. Dels er der det vi selv kan gøre og dels de nationale rammebetingelser, som vi løbende arbejder på at få tilpasset vores lokale muligheder og udfordringer.

Det fælles behov for handling bliver understøttet af et sammenhængende arbejdsmarked og uddannelseslandskab, erhvervsklynger på tværs af alle kommuner samt et stærkt privat-offentligt samarbejde i øvrigt.

Mange fordele ved at vælge Sønderjylland:

Høj produktivitet, globale virksomheder og stærke erhvervsklynger

• Internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø

• Transporthub med placering som Porten til Europa

• Knudepunkt for international energi- og digital infrastruktur

• Tilgængelige arealer til erhvervsudvikling og grøn energiproduktion

• Kvalificeret arbejdsstyrke på over 100.000 med nettoindpendling fra Nordtyskland

Hent visionen som PDF

Sønderjyske fødevareproducenter fik hjælp til at skabe en bæredygtig forretning

En række sønderjyske fødevareproducenter fik både et strategisk løft og et solidt netværk da de deltog i et LAG-finansieret projekt, som UdviklingsRåd Sønderjylland gennemførte i perioden 2021-2023.

Med projektet arbejdede UdviklingsRåd Sønderjylland for at give lokale sønderjyske fødevareproducenter bedre muligheder for at afsætte produkter i de lokale supermarkeder, og på den måde skabe en økonomisk sund og bæredygtig forretning.

I løbet af projektet gennemførte UdviklingsRåd Sønderjylland 46 virksomhedsbesøg, 15 rådgivningsforløb og ét pilotfødevareforløb over fire moduler med 8 producenter.

Flere fødevareproducenter kan få hjælp

Resultatet af projektet er udvikling af et fødevareforløb (koncept) målrettet små fødevareproducenter.

Formål med forløbet er årligt at klæde 8-10 sønderjyske fødevareproducenter på til at skabe en økonomisk og forretningsmæssig bæredygtig virksomhed, der også bidrager positivt til udviklingen i landdistrikterne.

Konceptet forventes udbudt i regi af de lokale erhvervsråd i Tønder, Aabenraa og Sønderborg i løbet af 2024.

Projektet ”Fagligt afsætningsnetværk for lokale sønderjyske fødevarer” er gennemført i et partnerskab af Haderslev Erhvervsråd, Sønderborg Vækstråd, Business Aabenraa, Tønder Erhvervsråd, LHN, Sønderjyske Fristelser og Udviklingsråd Sønderjylland.

Projektet er medfinansieret af de to sønderjyske LAG’er for Haderslev-Tønder og Aabenraa-Sønderborg.

Udvikling af landdistrikterne – Europa-Kommissionen

Rural development – European Commission (europa.eu)

 

Mød vores medlemmer:

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra UdviklingsRåd Sønderjylland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required
Din emailadresse er påkrævet for at kunne modtage vores nyhedsbrev

Vi indsamler ovenstående information for at kunne sende dig vores seneste nyheder.

Du kan til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke "afmeld nyhedsbrev" i bunden af de emails du modtager fra os.

Vi behandler dine oplysninger med omhu, og du kan til enhver tid få indsigt i de oplysninger vi har på dig, eller få dem slettet. Du kan læse mere om hvordan under vores privatlivspolitik.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.