Embedded software, mekanik og elektronik og produktionsteknologi. Det er nøglekompetencer i Sønderjyllands største erhvervsklynge der tager afsæt i Sønderborg området. Rygraden er en overrepræsentation af teknikere og ingeniører der dagligt udvikler produkter og services i klyngens virksomheder. Læg dertil Syddansk Universitet og EUC SYD i Sønderborg der i en årrække har uddannet og efteruddannet arbejdskraften i området.

Seneste bidrag til klyngen er Center for Industriel Elektronik der etableres i år 2018 i tilknytning til Alsion, i Sønderborg. Visionen er at ”At skabe et verdensklasse vækstmiljø i Sønderborg, indenfor uddannelse, forskning og test af industriel elektronik”. Indholdet er uddannelse på bachelor og civilingeniør niveau, forskning, innovation og iværksætteri samt kommercielle aktiviteter. De finansielle partnere bag etableringen er; Bitten og Mads Clausens Fond, Linak, Syddansk Universitet, Sønderborg Kommune og Region Syddanmark

Alsion kommer til at huse det nye center for Industriel Elektronik.

Igangværende Projekt -Furgy Clean Innovation

URS arbejder med i det grænseoverskridende Interreg projekt ”Furgy Clean Innovation”, et projekt som har til formål at fremme udviklingen af innovationsaktiviteter inden for Clean Energy.

Læs mere

Afsluttet Projekt -eMotion

Elektromobilitet kan være med til at løse transportsektorens klima- og miljøudfordringer. Konvertering af køretøjer til elektrisk drift gør det således muligt at forsyne store dele af transportsektoren med ‘grøn elektricitet’.

Læs mere

Afsluttet Projekt -AutoSyd

Formålet er at tilbyde små og mellemstore syddanske produktionsvirksomheder en struktureret og kompetent støtte til afklaring og udvikling af automationsløsninger.

Læs mere

Afsluttet Projekt -Det nordeuropæiske el-bilrally

Udviklingsråd Sønderjylland har de seneste år været medarrangør af Det Nordeuropæiske Elbilsrally. Ca. 40 rallyteams fra både Danmark og Tyskland har hvert år deltaget i rallyet, der afholdes over to dage.

Læs mere

Afsluttet Projekt -Lean Energy Cluster (CLEAN) - LEC 2.0

Foreningen Lean Energy, Udvikling Fyn, Udviklingsråd Sønderjylland, Danish Energy Solutions og Grøn Erhvervsvækst bidrager i fælleskab til at udvikle den nationale energieffektiviseringsklynge Lean Energy Cluster, som er forankret i Region Syddanmark.

Læs mere

Afsluttet Projekt -FURGY - Future Renewable Energy

Vejen til en grænseoverskridende kompetenceklynge inden for vedvarende energi.

Læs mere

Hold dig opdateret på deseneste nyheder fraUdviklingsRåd Sønderjylland

Seneste nyheder

Inden for Energi og Mekatronik