eMOTION – elektromobilitet i grænselandet

Elektromobilitet kan være med til at løse transportsektorens klima- og miljøudfordringer. Konvertering af køretøjer til elektrisk drift gør det således muligt at forsyne store dele af transportsektoren med ‘grøn elektricitet’. Det giver mindre udledning af drivhusgasser, ligesom det reducerer luftforureningen og støjbelastningen, som vi kender fra forbrændingsmotorer.

Bagrund for projektet

eMOTION er et grænseoverskridende dansk-tysk projekt. Formålet er, at fremme udviklingen og anvendelsen af nye teknologier til bæredygtig elektrisk mobilitet.

Den dansk-tyske grænseregion har allerede i dag stærke kompetencer og markedspositioner inden for elektroteknik og energihåndtering. Der findes et potentiale for at anvende denne viden på de voksende markeder for elektriske køretøjer.

Visionen for eMOTION er, at den tysk-danske grænseregion bliver en ledende leverandør til branchen for elektromobilitet gennem udvikling, fremstilling, og salg af robuste, pålidelige og energieffektive komponenter og systemer.

Projektpartnere

Udviklingsråd Sønderjylland (URS) er lead-partner på projektet med ansvar for projektadministrative opgaver og koordinering. Derudover arbejder URS i arbejdspakken ‘forretningsudvikling’

De øvrige finansielle partnere er:
  • Fachhochschule Flensburg, Institut für Energiesystemtechnik
  • Fachhochschule Kiel, Institut für Mechatronik
  • Christian-Albrechts-Universität zu Kiel, Lehrstuhl für Leistungselektronik und Elektrische Antriebe
  • Syddansk Universitet, Mads Clausen institut
  • Syddansk Universitet, Institut for Teknologi og Innovation

Samarbejdspartnere

Hold dig opdateret på deseneste nyheder fraUdviklingsRåd Sønderjylland