Denne forskning bør i højere grad kommercialiseres og på den måde komme hele samfundet til gode, og derfor peger vi på IT som en absolut vækstdriver for danske virksomheder, siger professor Jan Madsen fra DTU Compute.

Danske produktionsvirksomheder kan fx. optimere både produktionen, ressourceforbruget og spore fejl i produktionen, hvis de bliver bedre til at udnytte IT og Big Data i produktionen. Det konkluderer Teknologisk Institut i et nyt notat, som gennemgår mulighederne for brug af Big Data i danske produktionsvirksomheder. Ifølge internationale studier er datadrevne virksomheder i gennemsnit mere produktive og mere profitable end virksomheder, der slet ikke anvender IT og Big Data-værktøjer. Big Data kan give en værdifuld indsigt, der kan optimere virksomhedens produktion og minimere risici i hele virksomhedens værdikæde, siger centerchef Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut.

Begrebet Big Data dækker over indsamling, opbevaring, analyse og fortolkning af enorme datamængder, der skabes i IT systemerne. 90 procent af al data i verden er skabt i løbet af de seneste to år, og datamængden forsætter med at vokse eksponentielt. Begrebet Internet of Things dækker bl.a. over kommunikationsleddet for indsamlingen af data, samt eventuelt datatransmission for fjernstyring af apperater og andre ting. Begrebet Cloud Computing dækker både over opbevaring af de mange data, samt den enorme computerkraft der skal til for at analysere denne datamængde.

Projektet blev derfor kaldt B.I.C. for-analyse som står for Big Data, Internet of Things og Cloud Computing, der i vores verden hænger unægteligt sammen.

For yderligere info, kontakt:

ProjektlederTina Hansen Petersen

mobil: +45 4034 3666
email: thp@soenderjylland.dk

Samarbejdspartnere

Hold dig opdateret på deseneste nyheder fraUdviklingsRåd Sønderjylland

Seneste nyheder