Grøn Landsdel 2030

Grøn Landsdel 2030 er visionen om, at styrke Sønderjylland som leverandør af kompetencer, produkter og løsninger, der understøtter opfyldelsen af FN’s Verdensmål. Samtidig med at det skaber forretning.

 

Aktuelle mærkesager:

 • Der skal sikres flere krav til miljø, klima og bæredygtighed i offentlige udbud, hvis danske virksomheder fortsat skal være konkurrencedygtige. Vi taber omsætning, arbejdspladser og kompetencer hvis der ikke kommer flere krav i bl.a. udbud af vindmølleprojekter 
 • Det skal sikres, at et Nationalt Center for Grøn Energi og Sektorkobling kommer flest mulig sønderjyske virksomheder til gavn

Grøn Landsdel 2030

Arbejdskraft til vækst og velfærd

Porten til Europa

Business Region Sønderjylland

Grøn Landsdel 2030 er vores fælles strategi for, hvordan virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og offentlige aktører gennem stærke partnerskaber kan arbejde med, at løse flere af de udfordringer FN’s Verdensmål adresserer.

 Med afsæt i Grøn Landsdel 2030 vil vi bidrage til at:

 • Påvirke rammebetingelser så de understøtter virksomhedernes mulighed for at levere bæredygtige og grønne løsninger, der samtidig styrker deres forretning.
 • Styrke Sønderjyllands position som et attraktivt sted at udvikle, teste og producere fremtidens grønne løsninger, herunder stille os (landsdelen) til rådighed som et område, hvor fremtidens løsninger kan testes og afprøves.
 • Udvikle stærke lokale partnerskaber på tværs af industrier, kompetencer og styrkepositioner, der understøtter den grønne og bæredygtige udvikling.

Målet er en global bæredygtig vækstregion:

Med Grøn Landsdel 2030 vil vi tage ansvar for, inspirere til og bidrage med, at Sønderjylland bliver en global bæredygtig vækstregion, hvor virksomhederne får de bedst mulige betingelser for at levere fremtidens kompetencer, produkter og løsninger der understøtter opfyldelsen af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Læs mere i vores strategi til højre eller kontakt vores chefkonsulent Jesper Fuglsang på telefon 21 57 01 50 eller jf@soenderjylland.dk

 

Global Compact Network Denmark

UdviklingsRåd Sønderjylland er medlem af netværket ”Global Compact Network Denmark”

I UdviklingsRåd Sønderjylland er vi stolte af at være en del af verdens største bæredygtighedsnetværk, og støtter fuldt ud op om de 10 principper som UN Global Compact bygger på samt opfyldelsen af FN’s Verdensmål.

Igennem vores indsatser i netværket, vil vi inspirere offentlige og private virksomheder til at arbejde med bæredygtighed, som værdiskabende for kerneforretningen. Samtidig understøtter vi opfyldelsen af vores fælles sønderjyske strategi ”Grøn Landsdel i 2030” gennem aktivt engagement i stærke lokale og globale partnerskaber.

I vores bæredygtighedsrapport for perioden 2020-2022, kan I læse om vores engagement og arbejde i Global Compact Network Denmark.

Er du eller din virksomhed interesseret i at videre mere om Global Compact og de 10 principper, er I meget velkommen til at kontakte os.

Projekt SARA: Forstå FN’s Verdensmål i en lokal kontekst 

Sundhed, uddannelse, klima, biodiversitet, bæredygtig vækst og udvikling: Det er indholdet i nogle af FN’s Verdensmål. Med FN’s Verdensmål har verdens befolkning godkendt en plan for at skabe en bæredygtig fremtid. Partnerne i SARA-projektet ønskede at arbejde systematisk og effektivt med at indarbejde de globale mål på et lokalt og regionalt niveau.

SARA er en forkortelse for “Sustainable Development Goals – Adaptation, Regional Development, Activation”. Formålet var at tilpasse de globale mål til lokale forhold og organisationer og indarbejde dem i praksis. Projektet sigtede mod anbefalinger til etablering af en varig og bæredygtig platform, som vil fortsætte aktiviteterne og indsamle viden om bæredygtighed og FN’s Verdensmål efter SARA-projektets udløb.

Projektmål

 • Oversættelse af FN’s Verdensmål til lokale forhold og igangsættelse af implementeringen af dem i regionale og lokale organisationer og virksomheder.
 • Metoder til at overføre FN’s Verdensmål til offentlige administrationer på regionalt og lokalt niveau.
 • Koncepter til at indarbejde FN’s Verdensmål i små og mellemstore virksomheder i deres forretningsstrategier.
 • En grænseoverskridende platform til at fortsætte indarbejdelsen af FN’s Verdensmål i den dansk-tyske programregion.

Projektfakta

 • 6 Projektpartnere og 12 Netværkspartnere
 • Tidsrum: september 2020 – august 2022
 • Budget: 1,1 mio. EUR,
 • 610.000 Euro € i støttemidler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling
 • Interreg Deutschland-Danmark

Læs mere: https://www.sara-interreg.eu/da/

For mere information om SARA; kontakt chefkonsulent Jesper Fuglsang på jf@soenderjylland.dk eller mobil 21 57 01 50

Mød vores medlemmer:

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra UdviklingsRåd Sønderjylland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required
Din emailadresse er påkrævet for at kunne modtage vores nyhedsbrev

Vi indsamler ovenstående information for at kunne sende dig vores seneste nyheder.

Du kan til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke "afmeld nyhedsbrev" i bunden af de emails du modtager fra os.

Vi behandler dine oplysninger med omhu, og du kan til enhver tid få indsigt i de oplysninger vi har på dig, eller få dem slettet. Du kan læse mere om hvordan under vores privatlivspolitik.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.