Bæredygtig omstilling i fokus til UdviklingsRåd Sønderjyllands Årsdag 2019

dec 3, 2019

Gæsterne blev budt velkommen af Borgmester Henrik Frandsen, Tønder Kommune, der gav et indblik i Tønder Kommunes styrkepositioner inden for aluminiumsindustrien og landbruget.

Dagens første indslag kom fra formand og næstformand i UdviklingsRåd Sønderjylland – Direktør for Naturmælk Leif Friis Jørgensen og Borgmester i Aabenraa Kommune Thomas Andresen. De præsenterede Vision 2030  – det URS vil arbejde for inden arbejdskraft, grøn omstilling, infrastrukturudvikling og det sønderjyske Business Region samarbejde.

Efterfølgende blev BHJ Fondens Initiativpris 2019 uddelt til anerkendelse for ekstraordinære initiativer indenfor bæredygtig omstilling. Formand for BHJ Fonden Peder Damgaard kunne overrække priserne og en præmie på i alt 75.000kr. til de fire prismodtagere: Bitzer Electronics A/S og Nomotec fra Sønderborg, Retap ApS fra Agerskov og 8. Klasse fra Gram Skole.

Dagens hovedoplæg var fra Stifter af den bæredygtige tænketank Sustainary, Human Shojaee, der gav et inspirerende og humoristisk indblik i hvorfor den bæredygtige omstilling er dagsordensættende. Og ikke mindst at det skal ske gennem investering i medarbejdere, involvering, og engagement.

Afslutningsvis var der paneldebat, modereret af Anne Kiil, lokalredaktør på JyskeVestkysten, med fokus på hvordan man som virksomhed og kommune kan arbejde med den bæredygtige omstilling og hvilke rammebetingelser der skal til. Panelet bestod af Oluf Lauridsen, udviklingschef hos Valmont SM, Anna Marie Damgaard Kristensen, Adm. Direktør i Bitzer Electronics A/S, Human Shojaee, stifter af Sustainary, Thomas Andresen, Borgmester I Aabenraa Kommune og Leif Friis Jørgensen, direktør for Naturmælk.

Tak til alle der deltog, og på gensyn i 2020. For mere information, kontakt:

  • Direktør Claus Schmidt på tlf.: +45 2968 5076 eller email: cs@soenderjylland.dk
Pressebilleder: