Data og digitalisering var omdrejningspunkt for velmødt logistik og transport workshop i Padborg

okt 6, 2018

Big data, IoT, just-in-sequence logistik og data-as-a-service var blot få af de begreber der blev diskuteret på workshoppen i Padborg d.5. oktober 2018.

På dagen holdte lektor fra Aalborg Universitet Kristian Hegnar Reinau to oplæg – ét omkring transportbranchens nuværende tilstand og udfordringerne, samt ét omkring nye teknologier og nye forretningsmuligheder.

Derudover fortalte Lars Mohr fra GateHouse lidt omkring industri 4.0 og hvor branchen er på vej hen, og hvorfor det er nødvendigt at indtænke data som en væsentlig del af forretningsgrundlaget. Her underbyggede han med spændende cases fra det virkelige liv.

I mellem oplæggene arbejde deltagerne i grupper, hvor der blev arbejdet med de virkelighedsnære og konkrete udfordringer, og ideer til hvordan man kunne løse nogle af disse udfordringer ved bedre udnyttelse af data og digitalisering.

Dagen blev afsluttet med præsentation af de konkrete ideer der var blevet udviklet i grupperne i løbet af dagen.

Workshoppen var arrangeret af Alexandra Instituttet og UdviklingsRåd Sønderjylland, i samarbejde med Transportens Innovationsnetværk, Padborg Transportcenter og Business Aabenraa, og blev afholdt ved ITD i Padborg.

For yderligere information:

  • Raymond Ortiz, UdviklingsRåd Sønderjylland, +45 28 92 13 61 eller ro@soenderjylland.dk