Fælles uddannelsesbrev: Behov for robust og solid økonomi

nov 26, 2020

Pressemeddelelse

Fælles uddannelsesbrev: Behov for robust og solid økonomi

Forhandlingerne skal ende med, at uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland får et robust og stabilt fundament til fremtiden, så vi fortsat har økonomi til gode uddannelser, også når elevtallet falder de kommende år. Derfor har vi sammen sendt et klart signal, udtaler Finn Karlsen, direktør for EUC Syd og medlem af UdviklingsRåd Sønderjylland.

Lige nu forhandler folketingets partiet om den økonomiske fremtid, for landets ungdoms- og voksenuddannelser. Forhandlinger som får stor indflydelse på de undervisningstilbud som uddannelsesinstitutionerne kan give fremadrettet.

På tværs af huernes farve, svendebreve og voksenuddannelser har sønderjyske ungdoms- og voksenuddannelser derfor, sammen med UdviklingsRåd Sønderjylland, sendt et fælles brev med klar besked til Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil og folketingets undervisningsordfører; det er tid til at skifte besparelser ud med et robust og solidt økonomisk fundament.

 – Vi kan se at elevgrundlaget fra folkeskolen til ungdomsuddannelser også over de kommende 10 år vil falde. Hvis vi skal kunne fastholde en god kvalitet på de Sønderjyske ungdoms- og voksenuddannelser, der gør de unge klar til videre uddannelse og arbejdsmarkedet, så skal økonomien også være dertil fremadrettet, slutter Tina Hansen Petersen, chefkonsulent UdviklingsRåd Sønderjylland.

I det fælles brev ønsker alle de sønderjyske ungdoms- og voksenuddannelser, samt UdviklingsRåd Sønderjylland:

  • Et markant større grundtilskud, der sikrer, at sønderjyske ungdomsuddannelser fremadrettet har samme økonomi som i dag, også ved en betydelig nedgang i elevtal.
  • En opjustering af tilskud der understøtter den sociale mobilitet og sikrer økonomien for institutionernes udfordringer på området.

Læs brevet her.