Gode aftaler til gavn for Sønderjylland

aug 6, 2021

 

I slutningen af juni måned blev der indgået tre brede aftaler i Folketinget, der imødekommer nogle af de ønsker vi i UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) har arbejdet for:

”Infrastrukturplan 2035” der gav et dobbelt jernbanespor Tinglev-Padborg, igangsætning af Ny Midtjysk Motorvej (etape nord), en forundersøgelse Als-Fyn forbindelsen samt udbygninger på hovedvej A11.

”Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark” der gav en maskinmester uddannelse i Sønderborg, en ergoterapeut uddannelse i Haderslev og en mulig teknisk uddannelse i Tønder. Der er mange andre gode tiltag i den aftale der giver håb for fortsat udvikling af uddannelsesmulighederne i Sønderjylland.

“Taxameter/Den Koordinerede Tilmelding til Gymnasiale Ungdomsuddannelser”, der giver de sønderjyske ungdomsuddannelser udsigten til ”en markant højere aktivitetsuafhængig basisbevilling, så en mindre del af institutionernes tilskud er elevafhængigt”.

Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og dialogen med sydjyske folketingspolitikere, ordførere samt sønderjyske aktører.