Nye sønderjyder hjælpes af projekt Partnerliv

jun 9, 2016

Nye sønderjyder hjælpes af projekt Partnerliv

21 personer har siden oktober 2015 fået hjælp af udviklingsprojektet “Partnerliv”, hvor UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) arbejder på tværs af de fire sønderjyske kommuner; Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Tønder.

Målet for URS er at hjælpe familier med at få fodfæste i landsdelen og særligt den målgruppe hvor familien er tilrejsende eller overvejer at flytte hertil, fordi den ene part har fået job i en offentlig eller privat virksomhed i landsdelen. URS har i den forbindelse til opgave at hjælpe ægtefællen med at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det sker i et tæt samarbejde med de fire sønderjyske kommuners bosætningsindsatser, jobcentre mm.

“Vi har i første omgang haft fokus på familier der er tilrejst fra udlandet og her er det lykkedes at få 70 % af de 21 kandidater i gang med et job, projektansættelse, løntilskud, sprogpraktik eller lignende”, udtaler Projektleder Tina Hansen Petersen fra URS.

“Ved at gøre en ekstra indsats for den medflyttende ægtefælle øger vi chancen for at de tilrejsende familier bliver i landsdelen og “falder til”. “Og det er til gavn for de offentlige og private sønderjyske virksomheder, der har ansat et af familiemedlemmerne og satser på at de bliver i området”, udtaler Projektleder Tina Hansen Petersen.

Projekt Partnerliv er en del af et større syddansk projekt ved foreningen Work Live Stay. Projektet er støttet af Region Syddanmark og EU’s strukturfonde.

Yderligere oplysninger;

Tina Hansen Petersen

Projektleder for Partnerliv samt VelfærdsTeknologi Syd

Mobil: +45 4034 3666