Samarbejde mellem virksomheder og uddannelser kan hjælpe den grønne omstilling

maj 10, 2024

Den grønne omstilling er i fuld gang og de sydjyske virksomheder indenfor blandt andet energi, Power-to-X og produktion spiller en central rolle i kampen for at nå de nationale 2030-mål.

Faktisk er Region Syddanmark og Region Hovedstaden de regioner, hvor virksomhederne oftest efterspørger grønne kompetencer i jobopslag.     

Sammen med en række partnere har UdviklingsRåd Sønderjylland fået udarbejdet en analyse som viser, hvilke kompetencer virksomhederne har brug for og hvad de gør for at tiltrække og udvikle dem.

Analysen der er udarbejdet sidste år som en del af projektet ”Kvalificeret arbejdskraft til Fyrtårn Syd: Grøn Energi og Sektorkobling”. Et projekt der er støttet af EU og har deltagelse af UdviklingsRåd Sønderjylland, Trekantområdet Danmark, work-live-stay og Business Esbjerg.

Samarbejde kan være med til at sikre arbejdskraft

I analysen er 35 toneangivende sydjyske virksomheder blevet spurgt om, hvilke kompetencer de især efterspørger og har mangel på og hvordan de samarbejder med de videregående uddannelser for at imødekomme efterspørgslen.

Og ikke mindst hvilke muligheder der ligger i at styrke samarbejdet mellem virksomheder og de videregående uddannelsesinstitutioner i arbejdet med at sikre den nødvendige arbejdskraft til den grønne omstilling.

Du kan læse en gennemgang af analysen herunder: