Adgang til arbejdskraft

Vi arbejder på at sikre de bedste betingelser for udviklingen af arbejdsstyrken og uddannelsesmuligheder i landsdelen.

Aktuelle mærkesager:

  • Vi arbejder for et højere grundtilskud til uddannelsesinstitutionerne, så de kan få en forudsigelig og robust økonomi og dermed fortsat sikre at landsdelen har brede uddannelsestilbud af høj kvalitet.
  • Vi arbejder for adgang til flere uddannelsesmuligheder i nærområdet, og følger derfor også optag og gennemførelse af landsdelens uddannelser nøje.

Grøn Landsdel 2030

Arbejdskraft til vækst og velfærd

Porten til Europa

Business Region Sønderjylland

Arbejdskraft til Vækst og Velfærd

Sønderjylland byder på spændende karrieremuligheder i både private og offentlige virksomheder samt attraktive uddannelser med stærke faglige miljøer. Den fortsatte økonomiske vækst bliver dog sat under pres af den demografiske udvikling, der også rammer i Sønderjylland og den reducerede arbejdsstyrke vil udfordre landsdelens fremtidige konkurrenceevne og vækstmuligheder.
Vi arbejder derfor strategisk og kontinuerligt med at sikre virksomheders adgang til kvalificeret arbejdskraft.

 

Fælles om udvikling

De udfordringer, der går på tværs af landsdelen, brancher og kommuner og har mere langvarig karakter, løser vi bedst ved en målrettet, vedvarende og fælles indsats. 

Vi fokuserer på fire indsatsområder, hvor vi vurderer, at landsdelen med effekt kan sætte ind:

  • Adgang til relevant uddannelse
  • Livslang læring
  • Tiltrækning og jobskabelse
  • Trivsel og fastholdelse

Vil du vide mere om vores strategi, så læs mere i PDF dokumentet til højre eller kontakt vores chefkonsulent på arbejdskraft- og uddannelsesområdet, Tina Hansen Petersen på telefon 40 34 36 66 eller thp@soenderjylland.dk

Projekt Partnerliv

Når en nyansat begynder i en af de mange sønderjyske virksomheder, har det ikke kun betydning for virksomheden og den nyansatte medarbejder.

Det påvirker i høj grad også medarbejderens partner og familie. Det gælder især, når ansættelsen kræver en flytning til en ny by, en ny region eller endda et nyt land.

Fælles for alle er, at den nyansatte medarbejder, den medfølgende partner og børn pludselig står alene, oftest uden et kendskab til området og uden et netværk.

I Projekt Partnerliv har UdviklingsRåd Sønderjylland sammen med projekt- og videnshuset work-live-stay arbejdet for at hjælpe medflyttende ægtefæller i job, praktik eller uddannelse.

Work-live-stay og UdviklingsRåd Sønderjylland har gennem projektet haft success med at hjælpe de medflyttende ægtefæller med at komme i job, praktik, og uddannelse.

Udbud af uddannelser

UdviklingsRåd Sønderjylland arbejder for et højere grundtilskud til de gymnasiale uddannelser, erhvervsskoler og professionshøjskolen UC SYD.

Skolernes økonomi er i disse år belastet af den demografiske udvikling i Danmark med mindre ungdomsårgange. En udvikling der fortsætter de kommende år og kræver at skolernes økonomi bliver mere forudsigelig end tilfældet er i dag. 

Desuden arbejder UdviklingsRåd Sønderjylland kontinuerligt på at sikre, at der er relevante uddannelser i landsdelen, som afspejler arbejdsmarkedets behov.  

 

 

Fremtidens Grønne Helte

UdviklingsRåd Sønderjylland er en del af det sydjyske projekt ”Fremtidens Grønne Helte,” der skal være med til at sikre, at Syddanmark har arbejdskraft nok til den grønne omstilling. 

I projektet forsøger vi at gøre op med fordommene om en erhvervsuddannelse. Blandt andet ved at lade unge på en erhvervsuddannelse fortælle andre unge om deres valg af uddannelse, deres overvejelser og deres ønsker for et fremtidigt arbejdsliv.

”Fremtidens Grønne Helte” er en del af det overordnede projekt ”Kvalificeret arbejdskraft til Fyrtårn Syd: Grøn Energi og Sektorkobling”, der er finansieret af EU’s Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Projektets samarbejdspartnere er foruden UdviklingsRåd Sønderjylland, work-live-stay, Trekantområdet Danmark og Business Esbjerg.

Tilflytterservice i Sønderjylland

De fire sønderjyske kommuner har alle en bosætningskonsulent, der altid er klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dig med fx:  

 

  • Få personlig sparring ved forespørgsler om tilflytning 
  • Få jobsøgningshjælp til en medflyttende partner
  • Få hjælp til netværk med både lokale og andre tilflyttere
  • Få information om kultur- og fritidsliv i området

Mød vores medlemmer:

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra UdviklingsRåd Sønderjylland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required
Din emailadresse er påkrævet for at kunne modtage vores nyhedsbrev

Vi indsamler ovenstående information for at kunne sende dig vores seneste nyheder.

Du kan til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke "afmeld nyhedsbrev" i bunden af de emails du modtager fra os.

Vi behandler dine oplysninger med omhu, og du kan til enhver tid få indsigt i de oplysninger vi har på dig, eller få dem slettet. Du kan læse mere om hvordan under vores privatlivspolitik.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.