Projekt Partnerliv

Når et job besættes i en af de mange Syddanske virksomheder, påvirker det ikke kun virksomheden og den nyansatte medarbejder. Det påvirker i ligeså høj grad medarbejderens partner og familie. Det gælder især, når ansættelsen efterfølges af en flytning. Måske er det en flytning til en ny by – til en ny region – eller endda et nyt land. Men fælles for alle er, at den nyansatte medarbejder, den medfølgende partner og de medfølgende børn pludselig står alene, oftest uden et kendskab til området og uden et netværk.

Læs mere om projektet her
Work-Live-Stay og Udviklingsråd Sønderjylland har gennem projektet haft success med at hjælpe de medflyttende ægtefæller med at komme i job, praktik, og uddannelse.

Uddannelse

På  uddannelsesområdet har URS gennemført større udviklingsprojekter og møder om mulige udviklingsprojekter med SDU, EUC Syd og UC syd. Samarbejdet er i dette tilfælde knap så meget rettet mod rammebetingelserne, men mere mod de aktiviteter, vi igangsætter i erhvervsklyngeudviklingen.

Der undersøges løbende sønderjyske virksomheders muligheder for at få adgang til kompetencer på videregående niveau, f.eks. indenfor logistik/supply chain management, effektelektronik eller e-handel.

Overblik over uddannelsesinstitutioner

Arbejdskraft

I URS arbejder vi sammen med andre aktører i indsatsen omkring tilgængelig kvalificeret arbejdskraft.

Overblik over Sønderjyske Jobportaler