SDU i Sønderborg populær som aldrig før

sep 8, 2023

Årets optag viser, at de studerende for alvor har fået øje på universitetet i Sønderjylland. Desuden er en ny uddannelse med til at få antallet af studerende op.

Når studieåret begynder, vil der være 286 flere studerende end sidste år, og det er rekord med i alt 670 studerende ved SDU Sønderborg, og en samlet fremgang på 74 %. Samtidig var der også pæn stigning i antallet af studerende fra 2022-2023, så håbet er, at det lange seje træk nu begynder at vise resultater, lyder det fra Prorektor for uddannelse, Helle Waagepetersen:

”Vi viser SDU i Sønderborg frem internationalt, og jeg tror også på, at de studerende, der allerede går der eller har afsluttet deres uddannelse, kan give en positiv fortælling om et fantastisk studiemiljø, og et fagligt stærkt samarbejde med de sønderjyske virksomheder, hvor der er jobgaranti. Det ser man ikke mange andre steder”, påpeger hun.

Især på ingeniørområdet står SDU Sønderborg stærkt. Og en ny uddannelse Civilingeniør in Software Engineering har alene trukket 134 nye studerende til. Men Helle Waagepetersen hæfter sig også ved, at de andre uddannelser uden for ingeniørfeltet, såsom erhvervsøkonomi og European Studies, også går frem. Her er der en pæn stigning på henholdsvis 20 % og 42 %.

”Jeg tror, vi har knækket kurven og sat ringe i vandet. Vi kan se en stigende kurve i antallet af studerende de seneste år, og det tilskriver jeg, at der er en meget positiv fortælling om stærke uddannelser og et godt studiemiljø, og de efterfølgende muligheder for at komme i job. Vi er stolte over, at vi kan levere et så unikt forsknings og uddannelsesmiljø i samarbejde med hele Sønderjylland. Det viser, hvad man kan, når man står sammen” siger Helle Waagepetersen.

Hun slår samtidig fast, at mere skaber mere. Og derfor håber hun også, at tendensen fortsætter.

”Vi konkurrerer jo med hele verden om at tiltrække de bedste studerende”, slutter hun.