Sønderjylland får mere power efter generalforsamling

Historisk beslutning giver bestyrelsen i Sønderjyllands Udviklingsråd (URS) mere beslutningskraft. Med fire borgmestre og tre erhvervsledere i samme bestyrelse bliver det nu nemmere at stå sammen om beslutninger, og talerøret til Christiansborg bliver ikke til at komme uden om.

Dagens generalforsamling i Udviklingsråd Sønderjylland havde i dag et vigtigt punkt på dagsordenen. Her skulle medlemmerne tage stilling til, om det hidtidige forretningsudvalg skulle omdannes til en bestyrelse, der kunne tage beslutninger på URS vegne. Beslutningen blev vedtaget, og det betyder, at der fremover kan tages hurtige beslutninger til gavn for det sønderjyske. Der er konstant nye sager, der skal tages stilling til, og med alle fire borgmestre i bestyrelsen bliver foreningen nu mere agil.

”Det er vigtigt, at vi hurtigt kan markere eller indgå i konstruktive dialoger, så vi bliver medbestemmende i forhold til de sønderjyske mærkesager. Det vil også gavne både de sydjyske politikere på Christiansborg samt de organisationer der har projekter, der taler ind i den sønderjyske dagsorden”, siger formand for URS, Jesper Arkil, der også er formand i Arkil Holding A/S.

Udviklingsråd Sønderjylland har eksisteret siden 2009, som interesseorganisation stiftet af de private erhvervsledere og kommunerne. Men forhandlingerne i politik har ændret sig. I dag er der brug for hurtighed, hvis man vil høres, og med den nye konstellation, kan URS rykke endnu hurtigere.

”Vi har i mange år kæmpet for de sønderjyske mærkesager både i forhold til infrastruktur, tiltrækning af statslige arbejdspladser og uddannelser, men når tempoet sættes op, så skal vi også gå op i gear. Derfor kan det kun styrke vores forening, at vi nu har en beslutningsdygtig bestyrelse, som kan bakke os op i det arbejde”, siger direktør i URS, Claus Schmidt.

Allerede nu arbejdes der på de indre linjer med input til det kommende forsvarsforlig, og her er det vigtigt, at der ikke går kommunepolitik i sagen. Med et fælles oplæg fra de fire sønderjyske borgmestre og erhvervslivet, vil signalet til Christiansborg få mere styrke, og det bliver tydeligt,  at Sønderjylland står sammen.

Den nye bestyrelse består af:

Formand, Jesper Arkil, Arkil Holding A/S, Vojens

Næstformand, Erik Lauritzen, Borgmester, Sønderborg

Medlem, Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing A/S, Tønder

Medlem, Jens Gaarde Gad, Danfoss A/S, Sønderborg

Medlem, Mads Skau, Borgmester, Haderslev

Medlem, Jan Riber Jakobsen, Borgmester, Aabenraa

Medlem, Jørgen Popp Petersen, Borgmester, Tønder.

 

Yderligere oplysninger:

Jesper Arkil, Formand URS, mob: 20 66 93 08

Claus Schmidt, Direktør URS, mob: 29 68 50 76