Stor interesse for at øge virksomhedskontakten i vejledningssystemet

okt 27, 2015

Stor interesse for at øge virksomhedskontakten i vejledningssystemet

Fredag den 23. oktober 2015, deltog 70 vejledere og HR-ansatte i sønderjyske virksomheder i ”Vejlederdagen 2015”. Der var fokus på at øge virksomhedskontakten i Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i de fire sønderjyske kommuner, Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.

”Virksomhederne ved, at de skal være mere synlige overfor fremtidens arbejdskraft allerede i folkeskolen, når eleverne begynder at vælge hvad der skal ske efter 9. klasse”, udtaler Direktør Claus Schmidt, UdviklingsRåd Sønderjylland (URS).

”Derfor startede vi dagen med oplæg fra Danfoss, Kohberg Bakery Group samt Gram Equipment, således at vejlederne kunne få en status på behovene i virksomhederne. Herefter blev der diskuteret nye ideer til at styrke kontakten mellem vejlederne og virksomhederne. Og der var virkelig mange gode forslag til at gøre virksomhederne mere synlige i folkeskolen”, udtaler Senior Director Torben Leth, Danfoss A/S og formand for Industripolitisk Udvalg, Sydjylland.

”Nu vil vi de fire sønderjyske Ungdommens Uddannelsesvejledning sammen med URS bearbejde de mange gode forslag vi fik med hjem. Og så vil vi i fællesskab igangsætte tiltag, der har effekt inden vi mødes igen til Vejlederdagen i 2016”, slutter Leder John Møller, Ungdommens Uddannelsesvejledning Tønder.

Over middag var der virksomhedsbesøg hos Valmont-SM i Hjordkær. Det var CO Industri, Ungdommens Uddannelsesvejledning i Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg samt UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) der stod bag arrangementet.

Yderligere oplysninger                                              

Direktør Claus Schmidt, UdviklingsRåd Sønderjylland (URS), 29 68 50 76

Senior Director Torben Leth, Danfoss A/S, formand Industripolitisk Udvalg Sydjylland, mobil 25 26 47 18

Leder John Møller, Ungdommens Uddannelsesvejledning Tønder, mobil 29 13 57 61