UdviklingsRåd Sønderjylland fik ny næstformand

apr 6, 2018

PRESSEMEDDELSE, 6. April 2018

På gneralforsamlingen blev Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen valgt til at overtage næstformandsposten efter borgmester i Haderslev Kommune, H.P. Geil. Næstformandsposten i URS skal altid bestrides af én af de fire borgmestre i Sønderjylland.

Formand for URS er fortsat Leif Friis Jørgensen, der er direktør i Naturmælk. Han ser frem til samarbejdet med Thomas Andresen og takkede for samarbejdet med H.P. Geil.

Det seneste års tid har alle foreningens medlemmer fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommuner og arbejdsmarkedsparter været dybt engageret i at udvikle tre strategiske indsatser for den fælles udvikling af vores landsdel. Vi har nu fundamentet og opbakningen til at sige: ”Dét vil Sønderjylland med Sønderjylland”. Vi har nået en stor milepæl og nu skifter opgaven karakter fra forarbejde til udførelse. Derfor er det også et naturligt tidspunkt at lade næstformandsposten gå videre, siger Leif Friis Jørgensen.

De tre strategiske indsatser, som URS har formuleret, skal på hver sin måde bidrage til at gøre Sønderjylland til et endnu mere attraktivt sted at arbejde, uddanne sig og drive virksomhed:

Projektet ”Arbejdskraft til Vækst & Velfærd” samler landsdelens aktører om den fælles udfordring, det er at tiltrække, fastholde og uddanne den arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger.

Projektet ”Grøn Landsdel 2030” skal med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål styrke Sønderjyllands erhvervsprofil som landsdel, der bruger bæredygtighed som motor for vækst og udvikling.

Projektet ”Porten til Europa” er en hvidbog, der kommer med klare anbefalinger til, hvordan statens kommende infrastrukturinvesteringer i Sønderjylland bedst muligt kan understøtte vækst, eksport og udvikling i hele landet – og Nordtyskland med.

Sønderjylland er Porten til Europa. Vi er hængslet, der binder det skandinaviske marked sammen med resten af det europæiske marked. Det er en unik og afgørende position, som hele Danmark har en interesse i at udbygge. Det ser jeg frem til at arbejde med, siger den ny næstformand for URS, borgmester Thomas Andresen.

Den afgående næstformand borgmester H.P. Geil er tilfreds med den nye strategiske kurs, som URS er styret ind på:

Vi er gået fra sønderjyske mål til verdensmål. Vi har sat Sønderjyllands interesser ind i en større kontekst, som både er attraktiv for investorer og svær for landspolitikere at komme uden om. Det ser jeg frem til at følge, siger H.P. Geil.

UdviklingsRåd Sønderjyllands strategiske indsatser kan læses på: www.soenderjylland.dk/downloads

For yderligere information:

  • Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk. Formand i URS, mobil 29 25 06 10
  • Borgmester Thomas Andresen, Aabenraa Kommune. Næstformand i URS, tlf. 21 69 64 71