URS NYT, december 2018

dec 21, 2018

Sønderjylland er kendt for det stærke private engagement i landsdelens udvikling, herunder i opbakningen til fx foreningen UdviklingsRåd Sønderjylland (URS). Med vores 27 medlemmer har vi i år 2018 udviklet ”Vision 2030”, der giver os nye mål og fælles energi til at videreudvikle landsdelen.

Vi lancerer ”Vision 2030” i første kvartal 2019 med 4 tilhørende strategier; Grøn Landsdel 2030, Arbejdskraft til vækst og velfærd, Porten til Europa samt det spændende arbejde med at styrke vores Business Region.

Herunder et par korte december nyheder:

1. Vi har opfordret Erhvervsminister Rasmus Jarlov til at Region Syddanmark fortsat kan udvikle og deltage i det dansk-tyske erhvervsudviklingssamarbejde fra 1. januar 2019. Se vedhæftede breve fra URS formandskab samt URS formandskab og Regionsrådsformand Stephanie Lose/udvalgsformand Søren Rasmussen, begge Region Syddanmark.

2. I projekt ”Afsætningsnetværk for sønderjyske fødevarer” har vi i URS korttidsansat to personer med stor erfaring fra fødevarebranchen. De skal de næste 5 måneder hjælpe os med en ”Masterplan” for et sønderjysk afsætningsnetværk for regionale produkter.

3. I ”Grøn Landsdel 2030” har vi haft et frugtbart møde med Folketingsmedlem Benny Engelbrecht. Han er nyudnævnt formand for den parlamentariske arbejdsgruppe, der på Christiansborg skal arbejde med FN’s 17 Verdensmål.

4. Vores strategier kan nu hentes i tyske versionerwww.soenderjylland.dk/downloads/

5. URS er i 2018 blevet medlem af netværket Global Compact Network Denmarkhvis mission er at fremme bæredygtighed som værdiskabende for kerneforretningen i de danske virksomheder. For mere info, følg linket i footeren nederst på siden.

Glædelig jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen
Claus Schmidt
Direktør
UdviklingsRåd Sønderjylland


Vedhæftede filer: